Wij hebben het gezelschap van drie ezels: Nora (°1998), Jerome (°2001) en Babette (°2004).

2012_ezels10

snack time! Babette – Jerome – Nora

Nora


Nora is bij ons gekomen in juni 2001 (vermoedelijk geboren in 1998 of 1999).

Nora was zeer schuw in het begin. Het heeft enkele weken geduurd vooraleer we haar konden borstelen of strelen, maar geleidelijk aan hebben we haar vertrouwen gewonnen en nu lukt het probleemloos om bv. haar hoeven te onderhouden. Niettemin blijft ze wel wantrouwig naar vreemden. Tenzij ze een stukje brood, een wortel of ander lekkers aanbieden! Dan komt ze wel makkelijk uit de hand eten.  Nora is zeer gefixeerd op eten, en ze is dan ook de dikste van de drie. Bij haar moeten we er echt op letten dat ze niet te dik wordt.

Nora is de mama van Jerome. We wisten niet dat Nora zwanger was toen ze bij ons kwam wonen, maar een jaartje later kwam Jerome te voorschijn.

Nora

Nora6

Nora heeft me van ver gespot

 

Jerome

Jerome

Jerome werd dus onverwacht geboren in april 2002. De bevalling verliep probleemloos, alhoewel wij er wel ondersteboven van waren (maar toch zeer gelukkig)!

Wij willen zeker niet kweken met de ezels (er zijn genoeg ezeltjes die een goede thuis zoeken!) en omdat we niet wilden dat Jerome zijn moeder zou bevruchten, werd hij gecastreerd. Jerome en Nora zijn twee handen op één buik. Als we met één van hen gaan wandelen zet de achterblijver de weide in rep en roer door te koersen en herhaaldelijk te balken. Ze kunnen elkaar niet missen!

Niettemin is het Nora die de lakens uitdeelt en lijkt Jerome nog redelijk gedwee te gehoorzamen aan zijn mama,  maar heeft toch wel zijn eigen willetje. Wanneer je hem wil borstelen, knuffelen of zijn hoeven onderhouden kan hij geen vijf seconden stilstaan…

Jerome heeft net gerold in de schavelingen

Babette

Babette

In 2004 is Babette er dan bijgekomen.
En Babette laat van zich horen, want ze zet regelmatig haar keelgat open. Maar ze is een echt lieverdje en wil niets liever dan constant geknuffeld of geborsteld worden. Ze heeft een heel zachte blinkende vacht (heel anders dan Nora en Jerome).
Ze is na enige tijd ook aanvaard door Nora en Jerome, die haar de eerste paar maanden quasi compleet genegeerd hadden.
Babette is heel lief, maar ook heel stressgevoelig (lawaai, jagers, honden, vuurwerk) en kan ook wel ferm briesen als ze iets ziet in de omgeving dat haar niet aanstaat.

100_79951.jpg

Babette rolt in de weide