giftige planten

Hieronder een overzicht van giftige planten en struiken. Dit overzicht is voornamelijk bedoeld voor mensen die schapen, geiten, ezels etc houden. Het kan immers nuttig zijn om te weten welke planten of struiken je beter niet staan hebt in de tuin, of langs de weide, of welk snoeisel zeker niet mag gegeven worden aan de beestjes. Soms wordt hierbij ook aangeduid of en welke planten giftig zijn voor de mens.

ezels knabbelen haag

ezels knabbelen graag aan vanalles

We hebben dit overzicht samengesteld op basis van informatie die we gevonden hebben op andere websites. We hebben dan ook geprobeerd om de terminologie van die websites zoveel mogelijk te behouden. Er is ook telkens een link gelegd naar de desbetreffende website.

Voor foto’s van de planten & struiken: kijk op de plantengids van KULAK.

Opgepast:

 • alhoewel we zoveel mogelijk proberen op te nemen, is de lijst zeker niet volledig! Ik probeer het overzicht regelmatig aan te vullen met info van andere websites
 • wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de informatie die hier vermeld staat, of voor eventuele ongevallen die eruit voortvloeien!
 • zoals je zelf kan zien komt de informatie van de verschillende websites niet altijd overeen…
 • een struik of plant die giftig is voor paarden, geiten is daarom niet giftig voor mensen, ezels, katten en vice versa.
 • een schuine streep / wil zeggen dat deze plant/struik/boom niet in deze lijst vermeld staat.
 • een kruis X wil zeggen dat de plant wel vermeld staat in de lijst, maar dat er verder geen info bij gegeven wordt
 • heb je suggesties, aanvullingen, commentaar, …. contacteer ons

De lijst met giftige planten bekijken (pdf).

 

1 Comment

 1. doutsen

  hallo,
  ik heb zelf thuis ook twee ezeltjes staan, maar nu lees ik net die lijst van giftige planten en nu bedenk ik me ineens at bij ons (ik woon op het platteland) aan de overkant van de weg in het begin van de lente heel veel hondspeterselie groeit. is het nu nog wel verstandig om daar langs te lopen? denk het wel zolang ik ze het niet laat eten.

  mvg

Reageer

© 2024 het ezelhof

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: